1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

Η Ιστορία της Αλεξάντρας


Η Αλεξάντρα ήταν η επικεφαλής σεφ ενός τοπικού εστιατορίου. Το όνειρό της ήταν να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση και να βγάζει αρκετά λεφτά, ώστε να στείλει τον γιο της να σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Ήταν μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα και η Αλεξάντρα βγήκε για καφέ με μια καινούρια φίλη που γνώρισε στο εστιατόριο. Η φίλη της έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο να την βοηθήσει να ξεκινήσει μια δική της επιχείρηση. Δεν είχαν ξοδέψει πολύ χρόνο μαζί εκτός εστιατορίου, αλλά ήταν ενθουσιασμένη που είχε μια καινούρια φίλη και που έκανε βήματα για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής της.

Σύντομα, ο ενθουσιασμός της μετατράπηκε σε τρόμο, καθώς ανακάλυψε αργότερα ότι ο βίαιος σύντροφός της είχε συνεργαστεί και συνεννοηθεί με αυτήν την γυναίκα για να πουλήσει την Αλεξάντρα στη βιομηχανία του σεξ. Εκείνη τη μέρα, ενώ η Αλεξάντρα βγήκε έξω για να μιλήσει στο τηλέφωνο, η γυναίκα έριξε υπνωτικό στο ποτό της και την μετέφεραν λαθραία έξω από τη χώρα όταν έχασε τις αισθήσεις της. Ξύπνησε στο πάτωμα μιας σκοτεινής μικροσκοπικής τουαλέτας, τρομοκρατημένη και ιδρωμένη, χωρίς να ξέρει που βρίσκεται και τι συνέβη. Φοβόταν για την οικογένειά της, τον γιο της, τη δουλειά της και τελικά για τη ζωή της, όταν τέσσερις εύσωμοι άντρες μπήκαν στην τουαλέτα, κλείδωσαν την πόρτα και την κόλλησαν στον τοίχο. Οι τέσσερις άντρες απείλησαν την Αλεξάντρα και την ασφάλεια της οικογένειάς της, την βίασαν και αντέδρασαν σε κάθε αντίστασή της με ωμή βία.

Την κράτησαν σε αυτήν την απαίσια φυλακή για πέντε μέρες και έπειτα την μετέφεραν σε οίκο ανοχής, όπου την ανάγκαζαν να υπομένει ατέλειωτες ώρες βιασμού και να είναι χαμογελαστή, και να υπομένει σκληρούς ξυλοδαρμούς και απειλές κατά της οικογένειάς της. Ο φόβος της και η αγάπη για τον γιο της την κατήντησαν σε αυτήν την οδυνηρή υποταγή.

Χωρίς να ξέρει πόσοι μήνες πέρασαν εκείνες τις σκοτεινές μέρες, η Αλεξάντρα έχασε κάθε ελπίδα. Η μόνη σκέψη που την εμπόδιζε να αυτοκτονήσει ήταν ότι μια μέρα μπορεί να ξαναδεί τον αγαπημένο της γιο. Έχασε το λογαριασμό με το πόσους πελάτες εξυπηρέτησε όσο ήταν φυλακισμένη στον οίκο ανοχής. Σταμάτησε να ζητάει και από αυτούς βοήθεια, γιατί κανείς τους δεν την πίστευε.

Μέχρι που μια μέρα, κάποιος άκουσε την απελπισμένη κραυγή της. Είχε πέσει στα χέρια ενός άντρα ένα φυλλάδιο ενημέρωσης από μια οργάνωση κατά της ανθρώπινης εμπορίας που ήταν στην περιοχή. Η οργάνωση λεγόταν Α21. Ποτέ στη ζωή του δεν είχε φανταστεί ότι οι πόρνες τις οποίες επισκεπτόταν μπορεί να ήταν εκεί παρά τη θέλησή τους. Ρώτησε λοιπόν, την Αλεξάντρα αν το έκανε αυτό με τη θέλησή της. Η απελπισμένη έκκλησή της για βοήθεια τον έπεισε, και ειδοποίησε γρήγορα την αστυνομία. Μέσα σε μερικές μέρες η Αλεξάντρα διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ξενώνα φιλοξενίας της ίδιας οργάνωσης.

Ο καθένας μπορεί να γίνει ένας ήρωας για κοπέλες σαν την Αλεξάντρα. Η απλή ερώτηση και το τηλεφώνημα που έκανε αυτός ο άνθρωπος την έσωσαν από τη δουλεία. Η γενναία του κίνηση την οδήγησε πίσω στην ελευθερία και της έδωσε ελπίδα για τη ζωή. Είχε πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να αποκτήσει ξανά την ειρήνη και την ευτυχία της, αλλά τελικά τα κατάφερε μέσα από το πρόγραμμα της Α21. Η Α21 παρείχε σταθερά ένα ασφαλές περιβάλλον αγάπης, όπου η Αλεξάντρα μπορούσε να βρει θεραπεία. Παρείχαν στην Αλεξάντρα υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευση σε βασικές δεξιότητες και τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσει στη ζωή της και να ξεπεράσει την αγωνία που στο παρελθόν είχε καταναλώσει τη ζωή της.

Η εμπειρία της Αλεξάντρας αντιπροσωπεύει χιλιάδες άλλες κοπέλες που μέχρι σήμερα παραμένουν παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ, χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής. Βοηθάμε αυτές τις κοπέλες να βρουν την ελευθερία τους, μία μία, αλλά οι προσπάθειές μας μόλις έχουν αρχίσει.

Μπορείτε να εγγραφείτε για να παραλαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό γράμμα μας και να μαθαίνετε για τις προσπάθειές μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και για το πώς μπορείτε εσείς να συμμετέχετε σε αυτό, να δώσετε ένα τέλος στην εμπορία ανθρώπων και να φέρετε ελπίδα σε κοπέλες που έχουν σωθεί, όπως η Αλεξάντρα.

Αναδημοσίευση από: A21.gr





"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί"
-εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το άρθρο στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!