1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

"Παγιδεύτηκα στη Δουλεία και ελευθερώθηκα στη Θεσσαλονίκη"


Ένα περίεργο θέαμα συνάντησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Ένα κλουβί μέσα στο οποίο υπήρχε μια γυναίκα με φιμωμένο το στόμα, τραβούσε τα βλέμματα των περαστικών, που κοιτούσαν με περισσή περιέργεια το θέαμα. Οι απαντήσεις ήρθαν από τις κοπέλες της οργάνωσης Α21 Campaign που είχαν επίσης φιμωμένο το στόμα τους, μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια. Στο φυλλάδιο αναγραφόταν η προσωπική ιστορία της Νάντιας. Μιας κοπέλας που από τα 17 της χρόνια παγιδεύτηκε σε έναν οίκο ανοχής και εξαναγκαζόταν να εξυπηρετεί ημερησίως 40 πελάτες. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, η Νάντια αποφάσισε να απεγλώβιστεί από τα δεσμά της πορνείας και αυτό το πέτυχε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα στοιχεία για την ιστορία της Νάντιας, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Α21 Campaign στο A21.gr.

Η Α21 Campaign γεννήθηκε μέσα από την απόφαση κάποιων ανθρώπων να σηκώσουν το χέρι τους και να γίνουν αυτοί αυτός ο «κάποιος». Ήταν μία απόφαση απλών καθημερινών ανθρώπων, που αποφάσισαν να αναλάβουν ευθύνη για το φαινόμενο της ανθρώπινης εμπορίας. Έτσι, το 2007, με λίγη γνώση και πολύ πάθος, ξεκίνησαν να κάνουν τη διαφορά. Μετά από εκτενή έρευνα, σχεδιασμό, συλλογή χρημάτων, περισσότερη έρευνα, δημιουργία σχέσεων, εκπαίδευση και ένα μεγάλο άλμα πίστης, κατάφεραν να ανοίξουν τον πρώτο ξενώνα για θύματα εμπορίας ανθρώπων στο τέλος του 2008.

Ο ξενώνας αυτός βρίσκεται στην πρωταρχική χώρα προορισμού θυμάτων στην Ευρώπη, στην Ελλάδα - και τα μέλη της οργάνωσης είναι πλέον σε θέση να παρέχουν στα θύματα ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον αγάπης, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, αρωγή για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υπηρεσίες συμβουλευτικής και πρόσβαση σε νομική υποστήριξη. Η Α21 Campaign συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, τα νοσοκομεία και κυβερνητικούς φορείς και βλέπουμε να απονέμεται δικαιοσύνη για κάθε νέο διασωθέν θύμα κάθε μήνα.

Αναδημοσίευση από thestival.gr (10/11/11)





"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί"
-εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!